luni, 26 martie 2012

Ungaria: "Nu vom fi o colonie!"

Dictatura UE, tot mai vizibila! S-a trecut de la  intimidari voalate, la amenintari tot mai fatise fata de tarile care ies  din pluton si incearca sa isi apere interesul national.

Orban (premierul Ungariei):  "S-au mai uitat la noi aşa în 1848-1849, când Europa devenise tăcută, dar apoi lumea feudalistă s-a dezintegrat peste tot în Europa şi în locul ei au apărut naţiunile puternice. S-au mai uitat aşa la noi şi în 1956, dar tirania comunistă, căreia i-am înfipt noi primii un ac, până la urmă s-a prăbuşit, permiţându-i Europei să se reunifice. Programul politic şi intelectual din 1848 a fost următorul: NU vom fi o colonie! Programul şi dorinţa ungurilor în 2012 sună cam aşa: NU vom fi o colonie!”.

”Suntem mai mult decât familiarizaţi cu caracterul asistenţei tovărăşeşti nesolicitate, chiar dacă ea vine îmbracată într-un costum elegant şi nu într-o uniformă cu epoleţi. Vrem ca Ungaria să se învârtă în jurul propriei axe, de aceea ne vom proteja Constituţia, care este cheia spre un viitor sigur ."

"Dacă nu vom acţiona din timp, întreaga Europă ar putea deveni o colonie a unui sistem financiar modern” .

Replica UE: "UE face tot posibilul să stopeze politica naţionalistă a premierului ungar" şi ameninţă Budapesta cu măsuri dure: " Eu sper, în interesul Ungariei şi al Europei, că vom elimina aceste probleme şi Ungaria îşi va schimba legile conform normelor europene în vigoare”, spune Reding, Comisarul european pentru Justiţie.
Ea atrage atenţia Ungariei că starea financiară a ţării depinde de ajutorul UE .

"Un stat care încalcă drepturile europene îşi taie singur craca de sub picioare. Din punct de vedere legal, nu este prevăzut ca un stat membru să fie exclus din UE (n.r. de fapt, nu este prevazut sa aiba libertatea de a iesi de bunavoie din UE, asa ceva nu este permis), însă putem să limităm influenţele politice ale acelui stat în UE. Practic, putem să suspendăm votul Ungariei în UE. "

Interesanta de asemenea, batalia pe controlul asupra Bancii Centrale a Ungariei. Limbajul orwellian al UE numeste controlul extern asupra bancii nationale "independenta":
"Este în interesul Ungariei să asigure independenţa Băncii Naţionale Centrale "
Orban demonteaza minciuna si da replica: "O bancă naţională independentă este aceea care protejează economia naţională de interesele străine. Ştiu şi ei, la fel de bine ca şi noi, că e de la sine înţeles să nu laşi vecinilor cheia de la cămara casei tale”. 
sursa

Niciun comentariu: