miercuri, 14 martie 2012

Resursele energetice ale unei natiuni

Toata natiunea romana are dreptul la resursele detinute de Romania... De ce sa cumpar eu, roman, energie din Romania la fel de scump ca un francez care cumpara energie din Franta -  gaze, petrol,  carbune -  provenind din Romania ?!? Salariile francezilor sau germanilor, elvetienilor... le au cumva si romanii din Romania? 
Unde este egalitatea si fraternitatea clamata de UE?


Privatizarea sectorului energetic reprezinta un act de tradare nationala.

Energia este un sector strategic care nu trebuie privatizat.... sa nu stie acest lucru decidentii politici romani,  cei care , in numele natiunii romane, au puterea sa decida in chestiuni  de siguranta nationala ?

O situatie similara se intampla in cazul miinereurilor din subsol, in special, aur , argint si alte metale rare.

Dezinformatorii cumpara reclame TV/Radio pe bani grei, in intervale orare foarte scumpe (pe prima pozitie!), fiind siguri ca dezinformarea ii va prinde IMEDIAT pe români. Ei îşi fac bine treaba prin gurile înfometate ale sărmanilor zonei. Acestia, pentru cativa arginti, se lasa manipulati  de catre cei care doresc asa-zisul "bine al nevoiasilor"! 

Crearea de locuri de munca e cel mai mare praf in ochi aruncat vreodata!Cand cineva doreste crearea de locuri de munca, SIGUR are un plan malefic in spate. 
NIMIC CURAT NU CREAZA LOCURI DE MUNCA!!!

Români care apar in reclamele TV/Radio, sărmani în realitate, care nu stiu că sunt "actori" ai Campaniei de Dezinformare Rosia Montană .
Pentru noi, românii, stârnesc milă, pentru RMGC ei chiar NU CONTEAZĂ!!!
Toti românii vor avea de pierdut, mai putin RMGC!


Politicienii de astazi vor sa dea unei firme off-shore cu actionariat american si sediul in Barbados, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca (praf aruncat in ochi!!!).

Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga la banalul procent de 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa. 

Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual. 

Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint. 4%????? ..pe pământ românesc??? 

Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca pana si in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minimum 20%. 

Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul. 

Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu CIANURI.


La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m . Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea .


Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca. 




Un comentariu:

Giafar spunea...

O, da! Foarte bine zis! Pe sleau!