luni, 28 ianuarie 2013

Poporul, FMI si securistii

UPDATE 29.01.2013: liderul liberalilor de la Camera, Dan Radu Rusanu, a criticat masura cresterii TVA, la intalnirea cu delegatia FMI. Vizibil iritat, seful delegatiei, olandezul De Vrijer a cerut presei sa paraseasca sala, ca sa poata continua discutia.
“Noi am mai facut privatizări, să nu spun sub presiunea, sub influenţa instituţiilor financiare internaţionale, care ne arată că nu au fost deloc avantajoase. Cu toate că se ştie ca statul este cel mai prost administrator, noi am făcut privatizări, dar nu s-au făcut investiţiile promise (…) la gaz, de exemplu, unde avem Gaz de France şi E.ON Gaz, nu s-au fãcut investiţiile promise. Serviciile sunt la fel de proaste ca înainte, când erau la stat, pentru că aceste companii au sacrificat investiţiile şi calitatea serviciilor pentru profituri, şi au obţinut profituri cu două cifre (…) Am înlocuit monopolul de stat cu cel privat (…) Ca o ironie, acest monopol este al unor companii cu capital de stat, Gaz de France, E.ON…“, a spus Dan-Radu Ruşanu la începutul discuţiilor cu delegaţia FMI.
El a continuat să critice instituţia financiară internaţională pentru programul derulat începând cu 2009, arătând că s-a făcut o “greşeală enormă” în cadrul înţelegerii din urmă cu patru ani.
“Orice student la economie ştie că într-o perioadă de criză nu se cresc impozitele şi taxele. Creşterea TVA la 24% şi tăierea salariilor cu 25% nu puteau aduce creştere economică. Aceste măsuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost acceptate de noi»”, a completat Ruşanu.
.....
Da, e o premiera ca un politican de varf roman sa critice masurile aberante impuse Romaniei de catre FMI, bravo lui,  dar... nu se intampla nimic; ramanem cu zisul, guvernul continua sa implementeze masurile FMI. 

UPDATE-coplata in sanatate : vad ca FMI cere si guvernul Ponta accepta fara cracnire introducerea coplatei la sanatate. 10 lei pe zi pentru orice internare. Ponta uita ca protestele ce au dus la caderea regimului Basescu au fost declansate de ''reforma'' ce se voia introdusa in sanatate. Adica eliminarea treptata a asistentei medicale de urgenta gratuite,  masura ce lovea in paturile cele mai dezavantajate ale populatiei.

Coplata nu e pentru reforma nici pentru sanatatea populatiei, e ca sa platim cele cinci miliarde de dolari dobanda la FMI. Basescu si Ponta colecteaza haraciul, tributul, birul, tainul care trebuie trmis.


10 lei vi se pare o suma modica? Spuneti-le asta celor de la tara…si oricum, este doar inceputul, o lingurita mica, peste cateva luni va fi deja polonic.



Din 2013, incepe greul rambursarii datoriei catre FMI.


Romanii nu au de ce sa achite banii luati de altii. Sa ni se spuna clar ce au facut cu banii luati de la FMI si Banca Mondiala …….

Puteam  aplica principiul :deuda odiosa" - :datoria imorala", brevetat de Correa in Ecuador.

Poporul? Nu romanii au facut cererile de imprumuturi, ci chiar politrucii din Ro. In concluzie e bine sa-si vinda averile facute din hotia asta si sa plateasca banii imprumutati pentru dezmatul lor personal. 

Chiar nu știm ce a făcut FMI pe unde a trecut ?

De ce o drama încheierea contractului cu FMI ?
FMI nu a gresit, ci ne-a saracit premeditat, pentru a ne cumpara ieftin, punandu-ne conditii nesimtite !

3 ani am fost sustinuti de FMI. Rezultatul? Romania era sa moara de foame cu un guvern de incompetenti numit guvern BASE-BOC!

Catva timp dupa 90 s-a strigat “fara violenta”. Venea de la securistii infiltrati printre mase, iar masele au fost naive. Trebuia liniste in tara, sa poata incepe jaful national. Se pare ca primavara araba inca n-a venit in Romania. Vom ajunge ca Egiptul, si asta pentru ca oamenii nu au arme, ca altfel  ...

Noi tot ce am facut, am facut tipic romaneste: revolutie neterminata. Doar l-am dat jos pe Ceausescu .. 

Aaa..apropos:… vad ca din ce in ce mai multa lume se intreaba, legitim, de ce aveam noi nevoie de Ponta in loc de Boc ca sa creasca taxele. Asta era in stare si Boc, se picepea.

Vad ca, dupa ce a adoptat in pachetul fiscal mai multe masuri criminale la buzunarul populatiei iobage, Ponta are in vedere introducerea de noi taxe si impozite cum ar fi: supraimpozitarea oricarui sclav care sare de 1000 de euro brut pe luna, taxa pe parloaga, impozitul pe caine si alte aberatii extreme.

Gradul de conformare voluntara al platitiorilor de taxe se va apropia de zero, in conditiile in care, micii buticari, impozitati din nou pe venit, abia isi tarasc traiul de pe o zi pe alta, nici vorba sa aiba vreun castig.

In ciuda faptului ca, pana si FMI a recunoscut ceea ce stia toata lumea – ca populatia a fost infometata degeaba, Ponta vine si pune gaz peste foc consolidand, prin noi impozite si taxe saracia lucie in aceasta tara.

Prioritatea zero a lui Ponta este nu cresterea economica sanatoasa ci impozitarea iobagilor – adica impozit pe saracie, pe subzistenta.

Niciun comentariu: