luni, 28 ianuarie 2013

Poporul, FMI si securistii

UPDATE 29.01.2013: liderul liberalilor de la Camera, Dan Radu Rusanu, a criticat masura cresterii TVA, la intalnirea cu delegatia FMI. Vizibil iritat, seful delegatiei, olandezul De Vrijer a cerut presei sa paraseasca sala, ca sa poata continua discutia.
“Noi am mai facut privatizări, să nu spun sub presiunea, sub influenţa instituţiilor financiare internaţionale, care ne arată că nu au fost deloc avantajoase. Cu toate că se ştie ca statul este cel mai prost administrator, noi am făcut privatizări, dar nu s-au făcut investiţiile promise (…) la gaz, de exemplu, unde avem Gaz de France şi E.ON Gaz, nu s-au fãcut investiţiile promise. Serviciile sunt la fel de proaste ca înainte, când erau la stat, pentru că aceste companii au sacrificat investiţiile şi calitatea serviciilor pentru profituri, şi au obţinut profituri cu două cifre (…) Am înlocuit monopolul de stat cu cel privat (…) Ca o ironie, acest monopol este al unor companii cu capital de stat, Gaz de France, E.ON…“, a spus Dan-Radu Ruşanu la începutul discuţiilor cu delegaţia FMI.
El a continuat să critice instituţia financiară internaţională pentru programul derulat începând cu 2009, arătând că s-a făcut o “greşeală enormă” în cadrul înţelegerii din urmă cu patru ani.
“Orice student la economie ştie că într-o perioadă de criză nu se cresc impozitele şi taxele. Creşterea TVA la 24% şi tăierea salariilor cu 25% nu puteau aduce creştere economică. Aceste măsuri nu au fost impuse de FMI, dar, citez: «Au fost acceptate de noi»”, a completat Ruşanu.
.....
Da, e o premiera ca un politican de varf roman sa critice masurile aberante impuse Romaniei de catre FMI, bravo lui,  dar... nu se intampla nimic; ramanem cu zisul, guvernul continua sa implementeze masurile FMI. 

UPDATE-coplata in sanatate : vad ca FMI cere si guvernul Ponta accepta fara cracnire introducerea coplatei la sanatate. 10 lei pe zi pentru orice internare. Ponta uita ca protestele ce au dus la caderea regimului Basescu au fost declansate de ''reforma'' ce se voia introdusa in sanatate. Adica eliminarea treptata a asistentei medicale de urgenta gratuite,  masura ce lovea in paturile cele mai dezavantajate ale populatiei.

Coplata nu e pentru reforma nici pentru sanatatea populatiei, e ca sa platim cele cinci miliarde de dolari dobanda la FMI. Basescu si Ponta colecteaza haraciul, tributul, birul, tainul care trebuie trmis.


10 lei vi se pare o suma modica? Spuneti-le asta celor de la tara…si oricum, este doar inceputul, o lingurita mica, peste cateva luni va fi deja polonic.



Din 2013, incepe greul rambursarii datoriei catre FMI.


Romanii nu au de ce sa achite banii luati de altii. Sa ni se spuna clar ce au facut cu banii luati de la FMI si Banca Mondiala …….

Puteam  aplica principiul :deuda odiosa" - :datoria imorala", brevetat de Correa in Ecuador.

Poporul? Nu romanii au facut cererile de imprumuturi, ci chiar politrucii din Ro. In concluzie e bine sa-si vinda averile facute din hotia asta si sa plateasca banii imprumutati pentru dezmatul lor personal. 

Chiar nu știm ce a făcut FMI pe unde a trecut ?

De ce o drama încheierea contractului cu FMI ?
FMI nu a gresit, ci ne-a saracit premeditat, pentru a ne cumpara ieftin, punandu-ne conditii nesimtite !

3 ani am fost sustinuti de FMI. Rezultatul? Romania era sa moara de foame cu un guvern de incompetenti numit guvern BASE-BOC!

Catva timp dupa 90 s-a strigat “fara violenta”. Venea de la securistii infiltrati printre mase, iar masele au fost naive. Trebuia liniste in tara, sa poata incepe jaful national. Se pare ca primavara araba inca n-a venit in Romania. Vom ajunge ca Egiptul, si asta pentru ca oamenii nu au arme, ca altfel  ...

Noi tot ce am facut, am facut tipic romaneste: revolutie neterminata. Doar l-am dat jos pe Ceausescu .. 

Aaa..apropos:… vad ca din ce in ce mai multa lume se intreaba, legitim, de ce aveam noi nevoie de Ponta in loc de Boc ca sa creasca taxele. Asta era in stare si Boc, se picepea.

Vad ca, dupa ce a adoptat in pachetul fiscal mai multe masuri criminale la buzunarul populatiei iobage, Ponta are in vedere introducerea de noi taxe si impozite cum ar fi: supraimpozitarea oricarui sclav care sare de 1000 de euro brut pe luna, taxa pe parloaga, impozitul pe caine si alte aberatii extreme.

Gradul de conformare voluntara al platitiorilor de taxe se va apropia de zero, in conditiile in care, micii buticari, impozitati din nou pe venit, abia isi tarasc traiul de pe o zi pe alta, nici vorba sa aiba vreun castig.

In ciuda faptului ca, pana si FMI a recunoscut ceea ce stia toata lumea – ca populatia a fost infometata degeaba, Ponta vine si pune gaz peste foc consolidand, prin noi impozite si taxe saracia lucie in aceasta tara.

Prioritatea zero a lui Ponta este nu cresterea economica sanatoasa ci impozitarea iobagilor – adica impozit pe saracie, pe subzistenta.

duminică, 20 ianuarie 2013

Gaze de sist si alte resurse - Romania 2013


Update 20.01.2013: viziunea ministrului economiei fata de resursele naturale
Un ministru trist:Varujan Vosganian
Varujan Vosganian, ministrul economiei, unul din factorii decizionali care trebuie sa de avize pt instrainarea si exploatarea resurselor naturale ale tarii
Invitat la antena 3.

O pozitie neclara, vizibil duplicitar, tipic politicianista : sa fie pace in lume, sa nu ii suparam pe altii, nu pot declara prea multe caci sunt ministru si orice declaratie a mea va fi consemnata si voi raspunde .
Moderatorul se enerveaza si ii reproseaza atitudinea ecumenica, impaciuitoare. Adica ai venit la putere pe un fond de nemultumire a oamenilor impotriva fostilor, ai fost vocal in opozitie, acum esti mielusel. Il provoaca totusi sa dea niste raspunsuri, sa ia cat de cat o pozitie:

Gandire limitata dpv economic. Viseaza de dreapta. Are niste clisee in cap, mantre de dreapta, si nu i le poate scoate nimeni, : statul trebuie sa dispara din economie, sa nu mai fie un actor economic, sa ramana doar cu rol de reglementare. In caz contrar, daca statul administreaza, se fura sau se gestioneaza prost, manangement defectuos. Da exemplu Oltchim, unde , daca nu s-ar privatiza (sustine puternic privatizarea Oltchim) statul ar fi nevoit la nesfarsit sa ii dea curent si energie ietina, ar fi gaura la buget. Moderatoare ii da contraexempu Alro Slatina, privat, pt care Videanu ca minsitru al economie a promovat un HG, sa primeasca curent si energie ieftina de la stat. Replica lui? Pai sa ii privatizam si pe aia ce de la Turceni si alte termocentrale ce le dadeau energie ieftina, ca sa insanatosim si acolo situatia, sa nu mai dea ieftin. 
In principiu vrea Rosia Montana ( sa renegociem participatia statului care e cam mica)dar cu repsectarea normelor de mediu si lungirea perioadei de exploatare pt a nu se exploata intens si a fi mai prietenoasa cu mediul, "sa discutam cu investitorul", nu putem renunta la contract caci statului roman i se vor cere despagubiri.

Gaze de sist: e rezervat din cazua mediului pt litoral, ; moderatoarea: bun, dar au protestat cu zecile de mii si aia din Barlad , aia nu au drepturi, de ce doar pe litoral sa protejam mediul? (p.s.  si in vestul tarii s-au concesionat puternic in decembrie pe sest 5 perimetre, nici moderatorii nu stiau). Raspuns: sa asteaptam semnalul UE cu privirea la politica europeana fata de gaze de sist, dar stati linsititi ca contractul e suspendat chiar de Chevron caci au vazut ca exista proteste (atitudine slugarnica tipic romaneasca, de genul Chevron e stapanul, ei au suspendat, nu noi, statul roman, nu am putea macar sa ne gandim sa ii suparam cu astfel de initiative). Moderatoare: suspendat in ce sens? nu e anulat? suspendat pana cand? Da din umeri, balamjeste ceva..total nepregatit.


Cuprumin (care sta pe o rezerva imensa de cupru): neaparat sa privatizam, eventual cu o participatie a statului minoritara, , caci investitiile de mediu sunt mari, doar anul asta vreo 18 mil euro, si statul nu isi permite. Moderatoarea: pai cum e suma mare pt stat? doar partia facuta de Udrea nu stiu pe unde a costat 30 milioane euro! Nu are raspuns..

La PETROM vrea taxa Robin Hood (numita de el fond de solidaritate, nu e de acord cu termenul tot ca sa nu suparam, caci suna prea dur ;))) moderatorii tot inteaba de redevente, accepta ideea renegocierii redeventelor, putem din 2014, cand expira vechiul contract; rezervele din Marea Neagra le considera neconvingatoare din perpsectiva a eficientei economice;  in rest, gandire primitiva de dreapta, fara nuante, statul trebuie sa vanda tot,eventual cu mici exceptii in energie si transport cale ferata (astea le accepta ca exceptii nu ca s-ar integra gandirii lui limitate ''vindem tot'', ci ca asa e conceptia majoritara in guvern la ora actuala). Parerea mea, este o gandire periculoasa si care ne-a adus unde ne-a adus.






Update gaze de sist 19.01.2013: Privitor la stadiul procesului deschis impotriva Chevron si ANRM

Ghe. Piperea - avocat: Cererea de suspendare a efectelor celor 4 hotariri de guvern favorbile Chevron s-a respins. 

Corporatia respectiva a avut in statul roman, mai ales prin premier si Agentia Nationala a Rezervelor Minerale, avocati foarte eficienti. Imediat ce a fost schimbat judecatorul care ne-a dat noua cistig de cauza in cele 14 exceptii ridicate de guvern, ANRM si Chevron, cererea s-a respins. 
Judecatorul initial a fost schimbat pentru ca nu avea certificat ORNISS (adica, nu putea vedea documente clasificate; spre surpiza noastra, a tuturor, unul dintre contractele petroliere, cel din 2004, nu a fost desecretizat; de aceea, paratii i-au interzis, practic, primului judecator, sa ne judece). 
Noul judecator avea certificat ORNISS. A intrat in dosar si la primul termen a respins cererea de suspendare. Sunt convins ca nu au fost presiuni sau indicatii ... Doar lumina si intelepciunea... Oricum, povestea celor 3500 de persoane si a celor 8 ong-uri care au contestat afacerea Chevron mai dureaza. Inca nu ne-am judecat pe fond. Ma intreb de ce presa - inclusiv Antena 3 - nu se mai ntereseaza deloc de acest subiect. ...



UPDATE 10.1.2013: 
Barja maritimă cu echipamente Chevron a fost descărcată zilele acestea în dana portuară a șantierului Daewoo Mangalia! Din vară ea aștepta liniștită, amânând vămuirea, să treacă alegerile, pentru că așa a promis public Chevron, la înțelegere cu toți factorii decizionali politic! Băieții se pregătesc! În larg, e probabil că fracturează hidraulic, caci nenumărate mici cutremure se simt în Mangalia și Vama-Veche! Acolo nu are cine să îi controleze! Gazul natural convențional a fost extras de mult, din perioada comunistă și un pic după Revoluție, rezervele extraordinare descoperite în largul mării cu care ne tot mint ăștia în presă, sunt de fapt gaze de șist! E mai ieftin și mai ferit de ochii opiniei publice să fracturezi în mare, adâncimea dată de apă scade cheltuiala la frezele speciale de foraj. Cutremurele s-au simțit in zonă! Riscul sensibilizării epicentrului seismic activ de la Șabla ( aproape de Vama-Veche ), poate crea cutremure mari în intensitate, urmate de valuri de tip Țunami, dezastruoase pentru malul costier al Mării Negre! Falia tectonică este Șabla-Snagov ( București ) - Vidraru ( marele baraj ), apa barajului rade orice în cale până la Dunăre și nu numai!

joi, 17 ianuarie 2013

Statul roman, scos la vanzare: Roşia Montană şi celelalte resurse vor fi date repede

Toate resursele naturale care nu au fost privatizate până acum şi pentru care au avut loc ample dezbateri în societatea românescă - inclusiv manifestaţii de protest - vor fi cedate foarte repede către capitalul străin, în 2013, poate chiar la începutul acestui an, previzionează Ilie Şerbănescu:
“Roşia Montană se va da rapid, bineînţeles, ca şi toate celelalte resurse, pentru care au avut loc şi manifestaţii de protest, asta e părerea mea! E firesc, în momentul în care tu vii la putere şi-ţi asumi programul FMI, că nu poţi să faci altceva decât acelaşi lucru pe care-l făcuse şi până atunci guvernul trecut! Dacă tu spui, dom’le, e perfect programul, ni-l asumăm, vrem să respectăm ce s-a convenit cu partenerii noştri, gata, domnule, ştii rezultatul!”.
FMI, agenti de vanzari ai capitalului occidental
Despre prima misiune a FMI din acest an la Bucureşti, în perioada 15-29 ianuarie, reputatul analist economic Ilie Şerbănescu declară,  că este o vizită a unor “agenţi de vânzări ai capitalului vest-european într-o colonie, iar Comisia Europeană este agentul de vânzări al Germaniei”. În anul 2013, mai afirmă Ilie Şerbănescu, “un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român”. Delegaţia FMI va efectua a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand-by cu România. Reprezentanţii FMI vor fi însoţiţi de cei ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.
“Guvernul Ponta nu are ce să facă în momentul de faţă. A acceptat programul, nu mai are loc de întors! Aşa a pornit, când a venit domnul Ponta la guvernare, primul lucru pe care l-a făcut a spus că-şi asumă programul cu FMI, care nu a fost negociat de domnul Ponta dar a fost negociat de Guvernul României. Orice guvern care vine trebuie să îndeplinească acordul dacă şi l-a asumat. Sau, dacă nu-i place programul, în momentul în care venea la conducerea guvernului trebuia să spună: domnilor, eu vreau altceva şi încercăm să renegociem! Dar nu a spus asta, ci a spus că-şi asumă programul. Pe data de 7 mai 2012 asta a spus, că-şi asumă programul convenit cu FMI, deci acum nu mai are nimic de făcut decât să ducă la îndeplinire acel program pe care şi l-a asumat. Nu ştiu de ce a făcut asta, habar n-am! Probabil că a avut poziţia asta pentru a obţine un confort politic!”.
Scop final:lichidarea ultimelor rămăşiţe de economie românească din economia României
”Actualul program stabilit de FMI pentru România are două scopuri: în primul rând liberalizarea preţurilor la energie, care are un calendar deja stabilit, şi care are ca scop final ca românul să plătească pe propriile lui resurse tot atât cât îi costă pe occidentalii din Uniunea Europeană să se aprovizioneze din Rusia. Deci, e un fel de interdicţie pentru români de a beneficia de propriile resurse la preţuri mai mici, mai ieftin, şi asta se face în numele liberalizării la ansamblul UE. Mă rog, mie mi se pare ceva abject, dar nu contează, ăsta este primul scop."
Şi toată treaba asta este făcută, eu zic deschis, în calitatea de agenţi de vânzări pentru capitalul vest-european, rol de agenţi de vânzări pe care îl joacă şi FMI-ul şi Comisia Europeană. Comisia Europeană nu joacă pentru România, joacă pentru cei care conduc UE – în primul rând pentru Germania.
Al doilea scop este lichidarea ultimelor rămăşiţe de economie românească din economia din România. O să vedeţi privatizările CFR Marfă, Oltchim, precum şi un şir întreg de privatizări a unor acţiuni minoritare, toate în energie, care vor scoate din joc, de fapt, decizia statului român din acest sector suprastrategic şi supraimportant, ultimul în care, pe partea de producţie, mai avea un rol şi statul român. Astea sunt lucruri stabilite – şi cu CFR Marfă, cu Transelectrica, cu Romgaz, cu Transgaz şi cu toate celelalte, astea nu le-am stabilit eu, sunt stabilite de guvernanţii României. Vânzarea restului de acţiuni ale Electrica în companiile de furnizare şi distribuţie de electricitate deja privatizate nu mai contează, astea sunt o brumă care mai există, pentru că distribuţiile de energie electrică sunt, în proporţie de 80 de la sută, la străini. Astea sunt rămăşiţe, bruma, exact ce am spus eu, cu un termen foarte precis – bruma de economie românească din economia din România! Aşadar, acestea sunt cele două obiective care se termină, se încheie. După care chiar nici nu ştiu ce mai urmează”.
 ”L-am auzit pe domnul Ponta spunând că ar vrea un al treilea acord cu FMI, dar eu am îndoieli că FMI va mai dori aşa ceva, pentru că îşi încheie misiunea, nu mai are ce să facă în România! Dacă scoate din joc statul român cu acordul actual, un nou acord nu mai are rost, din punctul lor de vedere!”.
“Eu ce să spun de cetăţenii României, de opinia publică?! Nu le reproşez nimic, dacă oamenilor le convine aşa, dacă au impresia că aşa trăiesc mai bine, aşa să fie!
Cazul României cu cazul Greciei nu sunt similare. Grecia e o ţară de un anumit tip mai puţin existent în lume, e o ţară de servicii prin forţa lucrurilor, o ţară de turism, o ţară care aduce din turism mai mult decât din alte sectoare, deci e o ţară atipică. FMI şi ceilalţi creditori o să le ia grecilor câteva insule şi cu asta se închide treaba. Trebuie spus că există foarte multe servicii de utilitate publică în Grecia pe care grecii nu le-au dat altora şi acum o să vedem dacă o să le dea, astfel că şi din punctul ăsta de vedere sunt atipici. Sigur, nu se pot compara cu românii, care au dat tot. Sau poate românii sunt atipici pentru că noi am dat tot, tot! Iar discursul prevalent în România – îmi pare foarte rău să constat, chiar de la oameni cu capul pe umeri! – este: dom’le, bine că le-am dat, că noi le furăm!!! Aşadar, teza este că pentru că nu putem să venim de hac hoţilor vindem Statul! Dacă asta este soluţia minunată şi proferată, cum să spun, transformată de către unii într-o practică, asta este! Sunt înmărmurit când oamenii, unii de toată isprava, susţin că noi nu suntem în stare să le exploatăm cum trebuie: «lasă, bine că s-a dat Petrom, de ce te opui?! E bine, aduce bani la buget!». În loc să aducă bani pentru Ţară, aduce bani la buget!!! Mie mi se pare că ăştia au creierul spălat! Nu mai comentez şi nu intru în polemică cu aceste persoane care au creierul spălat şi care nu-şi dau seama că resursele unice de petrol nu se dau din mână! O să spună că trebuia să le dăm pentru că străinii le exploatează mai bine şi ne dau şi nouă ceva la buget. Eu zic că ne dau 15 bani dintr-o sută, dar mă rog, dacă asta se vrea...”.
Ungaria nu este exploatată colonialist pentru că nu are resurse
“Guvernul ungar nu are probleme datorită faptului că Ungaria nu are resurse şi atunci nu are cum să fie exploatată colonialist. Marele nostru dezavantaj este că avem resurse şi suntem trataţi ca o colonie care trebuie exploatată. Dacă nu eşti colonie cu resurse... Cum e şi Bulgaria, n-are ce să le ia, salut şi la revedere! Le fac litoralul şi staţiuni de schi, mă rog, asta vor să ia de acolo, de la bulgari, dar asta e nimica, domnule! Deci, sunt nişte ţări privilegiate: privilegiul de a nu avea resurse! Iar neşansa României este de a le avea!”.

”Vizita de luni este în programul convenit şi acceptat, trebuie să vină oamenii, au impus un program şi vin să-l verifice şi dacă nu cumva nu s-a făcut. Deja nu mai putem vorbi în termenii «au venit să vadă oamenii ce e şi să impună în continuare», nu: acum este vorba despre ce şi-a asumat guvenul român, că e Ponta şi nu Ungureanu sau Boc, pe ei nu îi interesează asta! Ei trebuie să ia jumătatea asta. Dom’le, instrumentul principal, vă atrag atenţia, se numeşte Scrisoare de intenţie – bineînţeles, este o expresie a supremei demagogii! – că, vezi Doamne, nu impune FMI, este ce şi-a stabilit şi şi-a asumat guvernul român, care este autorul scrisorii de intenţie!!!! Rămâne ca instrument faptul că o face guvernul român, deci porneşte de la guvernul român, este asumarea, intenţia, dorinţa guvernului României de a face scrisoare de intenţie! Şi tu, guvernul României, le ceri lor şi ei acceptă, intenţionează să accepte! Acceptă să le lustruim pantofii! Mă rog, asta este! Şi chiar dacă, cum era în cazul lui Frank ăla, avea pantofii rupţi în talpă, noi îl lustruiam totuşi pe deasupra! Deci, nu poate să iasă altceva decât a ieşit până acum, pentru că programul cu FMI e acelaşi! Nu mai discutăm, nu mai e vorba de interpretări, de negocieri, de tatonări: e un lucru stabilit care merge mai departe şi ce a fost până acum va fi şi de acum încolo, dacă domnul Ponta însuşi a consimţit să facă ceea ce a făcut Boc! Pentru că el nu face altceva, că dă salarii şi nu mai taie salarii, asta e o chestie de conjunctură! Mâine din ce o să dea salarii, dacă nu mai are economie?!

Probabil că Romania nu se va mai dezvolta niciodată, pentru că n-are cine s-o dezvolte, deoarece dezvoltarea nu este un proces spontan ci este indus! Şi n-are cine să mai inducă dezvoltarea: capitalul străin nu că e rău, chiar dacă el poate fi şi rău, dar nu este treaba capitalului străin dezvoltarea României!”.

joi, 10 ianuarie 2013

Vocabular neoliberal

Manipularea semnificatiilor: exemple de cuvinte si expresii din vocabularul orwellian neoliberal:

Nu zicem "Dictatura",zicem "Sistem"
Nu zicem "Tzeapa financiara", zicem "Criza"
Nu zicem "Va luam din drepturi",zicem "Masuri de austeritate"
Nu zicem " Stapanii nostri",zicem "Piata financiara"
Nu zicem "Inghetam salariul minim",zicem "Imbunatatim competitivitatea"
Nu zicem "Recesiune",zicem "Crestere negativa a economiei"
Nu zicem "Ne-au luat din drepturi",zicem "Reforma".
Nu zicem "Represiune",zicem "Ordine publica"
Nu zicem "Victime civile inocente",zicem "Victime colaterale"
Nu zicem "Dumezeu" , zicem "Bani"

duminică, 6 ianuarie 2013

Conspiratia masacrului de la scoala Sandy Hook


UPDATE: Un profesor universitar de la Florida University demasca pe blog conspiratia masacrului de la scoala Sandy Hook, sustinand ca au fost angajati "actori de criza"de catre administratia Obama pentru a participa la scenariul si conspiratia masacrului. Dezvaluirile sale sunt atat de bine documentate incat devine viral pe net si yahoo news nu il poate ignora ( ms paimei pt link)



Stapanii  ce conduc America si, deci, lumea, se distreaza cu turma. Sunt atat de aroganti incat isi permit sa aiba scapari in Marea Distractie a managementului turmei ce o conduc.

Vom vedea acum un ultim exemplu: recentul  masacru de la scoala elementara Sandy Hook, ce a uimit America. Un tanar omoara 26 de oameni - intre care 18 copii de scoala primara - apoi se sinucide.

Cineva se nimereste sa filmeze transmisiunea si o posteaza pe youtube:


Frauda este cat casa si este expusa tuturor: asa-zisul "tata indurerat", in fapt un actoras care se da de gol razand si jucand o piesa proasta: incepe razand nestiind ca este filmat, apoi se vede de la o posta prefacatoria "indurerarii", si culmea, el prezinta condoleante familiei ucigasului.

In "fierbinteala" de dupa masacru are timp sa deschida o pagina de facebook in care solicita donatii si stimuleaza comentarii despre tragedie.

La scurt timp este primit in vizita la Casa Alba.

Inselatoria se vede si in fotografia facuta de Obama cu copiii de la scoala respectiva: in graba scenariului, au uitat de fetita "ucisa" si au pozat-o atat in poza de familie dinaintea masacrului, cat si in poza de grup cu Obama de dupa masacru, cand se presupune ca era deja moarta.



Iata si un articol oficial de data asta , despre subiect,  in Huffington Post.


Avem de a face cu o chestie similara cu inscenarea -"false flag" de la 9/11.


Ce se urmareste? E doar pentru distractia lor? Lasa scaparile astea intentionat sa rada de turma cat de proasta e? sau minciuna e atat de mare si atat de constanta incat e imposibil sa nu aiba loc scapari ?