miercuri, 19 decembrie 2012

Gazele de sist tocmai au fost date pe ascuns

Catastrofă ecologică și socială iminentă, aprobată de guvernul Ponta.
Exploatarea gazelor de sist: o moarte lenta prin otravire pentru locuitorii comunitatilor in care se exploateaza

Ce a inceput basescu prin MRU, termina Ponta. 


Incep sa se vada rezultatele grabei cu care Ponta si-a tras consilier, imediat dupa numirea in functia de prim-ministru, pe lobbystul sef al exploatarii gazelor de sist, fostul general american Wesley Clark:


In sedinta de guvern din 4 decembrie au fost emise 5 HG cu privire la aprobarea de acorduri petroliere de concesiune pentru gaze de sist, in vestul tarii, in judetul Arad (Curtici, Paulis, Adea) si in judetul Bihor (Tulca). 


Resursele tarii au fost date pe ascuns, astfel incat cetatenii Romaniei nu doar ca nu au fost consultati, ci nici macar nu au fost informati.În perimetrul EX-4 Tulca,  România a concesionat rezervele noastre naturale către CLARA PETROLEUM LTD, o companie înființată în Anglia în anul 2008, care are un singur angajat și patron. 
Înperimetrul EX-6 Curtici România a concesionat rezervele noastre naturale către MOL Hungarian Oil and Gas Public Limited Company împreună cu S.C. Expert Petroleum - S.R.L. MOL este o companie ungurească pe acțiuni, iar cel mai mare acționar este statul maghiar. S.C. Expert Petroleum - S.R.L. este o firmă înființată în 2005 și care în 2010 avea 15 angajați. Înperimetrul EX-2 Tria, România a concesionat rezervele noastre naturale către compania canadiană EAST WEST PETROLEUM CORP.
Înperimetrul EX-9 Păuliș, România a concesionat rezervele noastre naturale către compania S.C. UNIVERSAL PREMIUM - S.A., o societate din București cu 5 angajați.
Înperimetrul EX-11 Buziaș, România a concesionat rezervele noastre naturale tot către compania S.C. UNIVERSAL PREMIUM - S.A., firmă înființată în anul 2009.


Detalii aici:

http://www.monitoruljuridic.ro/monitorul-oficial/838/2012-12-12/

De observat ca anexa NU se publica !!

 

Mai spunea cineva de moratoriu pe gaze de sist? Promisiuni electorale.


Metoda de explorare şi extracţie prin fracturare hidraulică, cea folosită pentru gazele de şist, s-a dovedit periculoasă pentru mediu şi a fost interzisă în mai multe ţări, printre care Franţa, Bulgaria, Irlanda, Africa de Sud, precum şi în 18 state din SUA.Ma cuprinde groaza de ce vad aici. Negustorii astia concesioneaza pe banda rulanta. Nu-i intreaba nimeni nimic, nu dau socoteala nimanui, tara asta e mosia lor... Pai cum vine asta, mai intai concesionezi pentru explorare-dezv-exploatare si pe urma ramane de vazut cum e cu mediul? N-ar trebui sa fie invers?Primarul Aradului face propaganda pentru exploatarea gazelor de sist langa Arad

Filmul documentar GASLAND despre catastrofa ecologica pe care o reprezinta exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica:

2 comentarii:

Anonim spunea...

George S.
Si acesta e doar inceputul....urmeaza ani de furtisaguri, furturi, potlogarii...Va fi mai rau ca in anii '90. Vorba lui Tudor Gheorghe : nu de lupul batran ma tem...ii dai un cal si-l saturi...cu cei tineri e problema (improvizez) ca nu au niciun D-zeu, decat pe al lui Mamona.......

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.