marți, 22 noiembrie 2011

Parazitarea populatiei de catre biserica

 Biserica Ortodoxă  din România, dispune de averi şi proprietăţi uriaşe, parazitând fondurile publice la nivel de sute de milioane de euro anual, statul plătind salariile preoţilor, acordând masiv bani publici pentru construcţia de biserici şi scutind, în acelaşi timp, cultele de plata taxelor pe veniturile şi terenurile pe care le are. 
Bisericile beneficiază în continuare de privilegii inacceptabile, privilegii specifice, mai degrabă, unor teocraţii. Autorităţile sunt responsabile pentru situaţia în care se plasează singure, şi anume în aceea de a risipi uriaşe fonduri publice anual, inclusiv prin alocări masive de la bugetele centrale şi locale către biserici, în timp ce solicită sprijin financiar internaţional şi fac împrumuturi împovărându-şi suplimentar cetăţenii amânându-le acestora şansa la prosperitate.

5 comentarii:

mizantropescu spunea...

Acilea...cred ca statul ne paraziteaza pe toti, iar biserica e instrumentul de indobitocire. Ma intreb cum dracu se poate ca intr'un oras cum e Clujul, in anii trecuti ( 15 - 20 ), se vorbea de stiinta, fiind centru universitar, iar acu' am vazut cozi imense la catedrala ca venise o bucata dintr'o mortaciune...c'o scosesera la pupat. Partea foarte proasta este ca ca oamenii nu fac diferenta intre religie si Dumnezeu si din cauza scarbei pe care o dobandesc din cauza jegurilor de popi, aluneca in ateism, din pacate.
Mie mi se intoarce stomacul pe dos cand vad cat is de ipocriti. Daca ar veni acum un Hristos sa le predice libertatea...l'ar rastigni iar.

mizantropescu spunea...

De fapt don punct de vedere moral...chiar asta fac.

Anonim spunea...

Originar,
eu cred ca mai aproape de adevar ar fi "parazitarea populatiei de catre Biserica" pentru ca nu-i vad pe preotii din poza lucrand prin Occident ca sa-si cumpere masinile alea, eventual doar profitand de pe urma necazurilor milioanelor de muncitori nefericiti care isi pun sperantele in ei.
Daca Biserica ar fi un parazit pentru Stat (care e parazitul cel mare) mai degraba m-as bucura, dupa ideea ca "dusmanul dusmanului meu mi-e aliat". E unul din tentaculele aceleiasi caracatite. A fost vreodata Biserica Ortodoxa scoasa in afara legii, a fost in istoria Romaniei vreun Stat care sa considere Biserica un parazit care trebuie combatut? Cel mult un brat prea puternic care trebuia domolit.

originar spunea...

de acord cu ce spuneti...o formulre mai buna a titlului ar fi "parazitarea populatiei de catre biserica" ; am si schimbat in text.

Zob spunea...

Am o corecţie de făcut: ideea că statul naţional ne parazitează este o idee subversivă a imperialismului occidental pentru a ne distruge puterea poporului. În rest afirmaţiile sunt satisfăcătoare.