vineri, 26 martie 2010

Sa salvam Rosia Montana !

Extrem de coruptul si putred de bogatul ministru al Economiei, Adriean Videanu, considera ca, daca in acest an nu se ia o decizie in legatura cu Rosia Montana, proiectul poate fi compromis, relateaza Agerpres. 'Eu cred ca orice ministru al Economiei are obligatia sa sustina un astfel de proiect', a declarat Adriean Videanu, in timpul unei vizite la Rosia Montana.

'Eu stiu si care este starea de spirit. Este vorba si de starea de spirit care este in jurul acestui proiect pe pietele unde proiectul este listat. A inceput sa existe un semn de intrebare, de neincredere asupra proiectului, de aceea autoritatile statului trebuie sa ia o decizie', a precizat Videanu.

Videanu spune ca ''proiectul nu trebuie blocat administrativ'', pentru ca astfel ''s-ar slabi increderea potentialilor investitori in aceste resurse minerale in Romania''.

Pai... luam o decizie anul asta. Decidem ca vrem munti acoperiti de paduri si nu halde de steril si decidem ca vrem rauri curate si nu scurgeri de cianuri.
Mai decidem ca putem sa ne dezvoltam economic si prin alte metode decat distrugand natura.
Cred ca Videanu devine cel mai odios ministru al actualului Cabinet !
A iti exploata altii aurul e ca si cum iti fura banii din buzunar ! Opera maestrului Dan Ioan Popescu de distrugere si aservire a Romaniei capitalului strain trebuie sa se opreasca ! Nu o mai continuati opera DIP si la capitolul resurse minerale,deja o continuati cu spor in energetica.

Proiectul e compromis? Sau spaga? Că aurul va sta bine mersi acolo şi o mie de ani. Iar mătăluţă ca ministru de economie mai bine ai vedea de ce nu merge absorţia fondurilor europene, ca acolo pierdem 2.000 de milioane de euro (2 miliarde), nu 280 milioane cât am "câştiga" la Roşia.

Numai în ultimii 3 ani am ratat fonduri de 6 miliarde, mult mai mult decat ar ieşi din 14 ani de exploatare a aurului şi fără toate efectele nefaste.Aşa că vezi de ce funcţionarii matale de la minister iau sporul de fonduri europene dar joacă solitaire toată ziua şi mai lasă spăgile. Ne-ţi vândut tot ce se putea, ne-aţi băgat şi în datorii pentru zeci de ani, măcar munţii nu ni-i vindeţi!

Daca tot este criza si nu aveti ce face, nu sunt firme, nu sunt mariri de salarii, daca tot fluiera vantul prin buget... ia gasiti ceva interesant de trecut timpul: uitati-va pe privatizarile cu care statul a binecuvantat deja Romania: cum merg? ce a mai ramas din Petrom, de pilda, si ce o sa mai ramana dupa ce eficienta austriaca va fi ros si ultimul oscior? Ce se intampla prin afacerile noastre "nationale", gen Petromidia, si in buzunarele tatucului Patriciu? ce farame au ramas din fabricile facute bucati? unde bantuie spectrele fabricilor si industriilor desfiintate?buuun... acuma, cu documentarea facuta, incercati sa aflati de ce lucrurile nu au mers bine in cazurile susmentionate. cum de Petromul nu zbarnaie? cum de avem someri si importam ce inainte produceam noi? cum de am convertit salariile celor acum someri in vile si influenta?
Daca dati caramida dupa caramida la o parte, o sa ajungeti la aceea "din capul unghiului" - invariabil, numele ei este coruptie. Bun, aici e si cheia analogiei noastre: ia uitati-va sa nu aveti banisori "rmgc" rataciti prin buzunare. Ca noi suntem siguri ca procesul bine-cunoscut se va repeta si in cazul rmgc.
Cat despre noi, o sa luam partea buna din declaratia dumneavoastra si o sa asteptam sa treaca o data si 2010.

Niciun comentariu: