sâmbătă, 3 noiembrie 2012

OTV versus mainstream TV


Scria un anonim pe blogul lui pai mei  , unde se polemiza despre televiziuni si "adevarul" spus la OTV:
"Nu intelegi...E disperare mare. ORICE vot conteaza. Vor spune orice pe 0tv si prin dd. ... Orice va atrage inca un vot."

Total de acord...

In primul rand, nu ca ar avea relevanta, dd e pionul lui basescu si al serviciilor, se va vedea asta cat de curand..cel tarziu pana dupa alegeri. desi eu zic ca s-a vazut destul pana acum, era deja evident din campania pentru referndum, si de atunci incolo tot mai clar.

Da, e crunta cenzura de pe toate televiziunile, in ce priveste probleme cu adevarat importante, evident in asta incluzand 9/11, FMI, Rosia Montana, etc.
Si vine un OTV si da cu 9/11, FMI, de-conspirari, insa tot intr-o stratagema gretoasa de manipulare, pt a atrage votul naivilor:
"Uite, noi va spuenm ca FMI va fura, ca s-a bagat Codex Alimentarius, deci votati-ne pe noi".  Cersetoria  dupa voturi e penibila; daca ar fi onesti, nu ar cere voturi, ci doar ar informa; nu ar cere SMS-uri de 2 euro + TVA pentru inscrierea pe liste de candidati, cand listele erau deja depuse.
Si apoi vin in Parlament si se alipesc la stapani (partidele mari) . Mie, manipualrea de pe OTV mi se pare ordinara, e o prosteala pe fata.
Daca in mainstream TV avem cenzura crunta, insa in rest o anumita decenta, ceva de genul: "noi ne facem ca informam, voi va faceti ca sunteti orbi", vedem spatiul de emisie umplut cu limbajul de lemn in emisiunile de stiri, stiri doar pt a completa spatiul dintre filmele artistice asemanator cu ce se servea la TV pe  vremea lui Ceausescu, diferenta era doar la cantitate -  programul tinea 3 ore).
Avem asadar genul de televiziune de dictatura: inainte de 1989- dictatura ceausista bolsevica , acum dictatura  fascista neoliberala).

In schimb pe OTV este smenareala tupeista, anii '90 ai tranzitiei romanesti, specularea periodelor tulburi: este alba-neagra la colt de strada, este destinat celor sub un anumit nivel de inteligenta, proletarilor dezumanizati de  munca in fabrica, esta suta de euro furata in autogara de smenarii de la alba-neagra din borseta capsunarilor reintorsi cu euro pentru care au asudat in serele Spaniei: "dati-ne votul, ca imediat veti avea pensii de 5000 euro, plasme in orice catun, averea tarii v-o impartim, primiti actiuni la Oltchim, si centrale termince in gradurile de animale, jacuzzi in fiecare apartament. Avem asadar promisiuni atat de indecente, de vulgare, incat ti se face greata si doar sa le dai atentie, intarziind cu telecomanda pe postul respectiv.

Niciun comentariu: