joi, 2 iunie 2011

Bau-baul internetului sau cum mai inventam motive de razboi

Atacurile cibernetice ar putea deveni în curând motiv de război


Dupa ce doar in ultimii cativa ani, au terminat si nenorocit Afganistanul si  Irakul, iar mai nou Libia, unchiul Sam e tot nemultumit, caci economia tarii tot in buza falimentului este, deficitele bugetare sut imense, iar datoria publica a ajuns la cote record.
Asa ca, daca tot au inca cea mai puternica armata din lume, singura solutie de amanare a colapsului Imperiului American este deshiderea de noi fronturi de razboi.
Dar acum, ce motive sa mai gaseasca?
Hmmm..pai din moment ce un adversar vizibil nu mai exista, caci nimeni nu mai are curajul sa ridice capul impotriva yankeilor degraba varsatori de sange nevinovat, mergem tot pe varianta la moda de 10 ani, a terorismului, caci daca e "terorism",  nu mai trebuie sa dovedim nimic opiniei publice, dusmanul nu mai il putem arata, lumea nu il poate vedea, caci doar este terorist, se ascunde, ia-l de unde nu-i. Da, dar  e periculos, el  ne vaneaza si trebuie asadar neaparat sa pornim la razboi. Cu cine? Pai nu conteaza, ne zice guvernul american, caci el stie mai bine pentru noi cine ne este dusmanul.
Si ca sa fim modenrni, acum avem terorism informatic.
Ptiu, drace! Iata cea mai noua gaselnita si motiv de declansare a unui razboi real pornind de la o premisa fictiva. Deci, pacaleala perfecta pentru gloata platitoare de impozite si furnizoare de carne de tun.
Si iata stirea:

Pentagonul consideră că atacarea reţelelor informatice de către o altă ţară poate fi interpretat ca un act de război. Aceasta concluzie deschide pentru prima dată posibilitatea ca Statele Unite să răspundă cu forţă armată tradiţională la acest gen de atac, conform Wall Street Journal.

Prima strategie informatică a Pentagonului reprezintă o tentativă de a face faţă unei lumi în care şi un simplu hacker poate reprezenta o ameninţare la fel de mare ca armata unei ţări, în condiţiile în care acesta ar încerca să acceseze şi să modifice reţele ale reactoarelor nucleare, metroului sau reţelei de conducte americane. 

Pentagonul doreşte, astfel, să îi avertizeze pe potenţialii adversari asupra consecinţelor unui asemenea atac asupra Statelor Unite. 

Niciun comentariu: