vineri, 18 martie 2011

Libia, al doilea Irak

Asadar, conform rezolutiei ONU de azi noapte, Libia va fi bombardata si probabil invadata.
Libia va deveni un al doilea Irak.
Obama, Sarkozi si Clegg sunt la fel ca si Bush si Blair, simple marionete care executa ordinele elitei bancare de pe Wall Street.
China, Rusia, India, Brazilia si Germania s-au abtinut de la vot. Liderii lor s-au dovedit colaborationisti ai Celui de-al 4-lea Reich - SUA.
Bombardarea Libiei de catre SUA era programata de mult:

"Welcome back, sir," General Petraeus said to Robert Gates as the latter arrived in Afghanistan. 
They were apparently unaware of an open microphone. 
"You gonna launch some attacks on Libya or something?" 
Gates replied: "Yeah, exactly". 

Discutia era de acum vreo 2-3 saptamani.
Divide et impera
Pana recent peste 1 milion de egipteni isi gaseau un loc de munca la Gaddafi. Trebuie facut ceva ca pe viitor egiptenii sa se dusmaneasca cu libienii, deoarece se confirma, chiar in presa obedienta din SUA, ca armata americana si CIA livreaza arme de ceva timp "rebelilor", prin intermediul armatei egiptene, armata care e la randul ei puternic finantata de SUA.
Daca armele-linte ajung unde "nu trebuie" se numeste trafic de arme, daca ajung la cine "trebuie" se numeste "linte" si este interzisa capturarea lintei cand este linte.
Acum incepe sa se vada contextul mai larg in care au avut loc evolutiile din lumea araba din ultimele luni si care era obiectivul. 
"In Libia are loc o interventie sustinuta din exterior de impartire a Jamahiriei in Libia de Rasarit si Libia de Apus, prin manipularea diferentelelor tribale .. Interesele USA, UE si Israel ... o Libie divizata in mai multe state sau fiefuri in conflict prelungit .. Planul este vechi; Yinon Plan sau Yinon Approach, dupa Mahdi Darius Nazemroaya [ In Libya there is a foreign-supported push to manipulate tribal difference and divide the country along the lines of Eastern Libya and Western Libya. The interests of the U.S. government, Brussels, and Israel are to keep the Arabs divided in separate 'feeble states.' ... weaken and divide the Arab states ... In the past, the British separated Kuwait and Iraq, Palestine and Jordan, and Egypt and Sudan from one another, while the French separated Algeria and Tunisia in the Maghreb and Lebanon and Syria in the Levant from one another.]


In 9 martie, reputatul prof. Michel Chossudovsky  a scris un articol deosebit si pe care il recomand pentru intelegerea situatiei geopolitice din zona  numit Operatiunea Libia si batalia pentru petrol: redesenarea hartii Africii de Nord.

"War is good for business" spun bancherii de pe Wall St.
Petrolul este premiul , trofeul razboaielor NATO.
Printre ideile subliniate acolo sunt:
- Libia are cele mai mari rezerved e petrol din Africa. Scopul razboiului ar fi preluarea acetor rezerve si a Companiei Nationale a Petrolului.
- ajutorul dat producatorilor de armament occidentali
- indepartarea influentei chineze din zona
- ajutorul dat Wall Street-ului, inclusiv prin miliardele de dolari si alte active libiene depozitate in bacile din vest, si care urmeaza a fi confiscate.
- permiterea detinerii controlului de catre SUA asupra Africii de Nord.


Si inca ceva: ca tot vor sa invadeze Libia, hai sa vedem cum se comporta vesticii in Africa?
Doar cateva exemple recente , din ultimi ani:







A Belgian officer described a raid to punish a Congolese village that had protested against Belgian actions.
The white officer in command: "ordered us to cut off the heads of the men and hang them on the village palisades, also their sexual members, and to hang the women and the children on the palisade in the form of a cross." (Mass crimes against humanity in the Congo Free State

De asemenea, NATO a bombardat acum 12 ani Serbia, Kosovo a fost smuls Serbiei, iar NATO a instalat in Kosovo regimul lui Hasim Thaci si al Armatei de Eliberare din Kosovo, regim care a fost dovedit deja ca finantand si sustinand traficul cu heroina si organe umane.

"According to Human Rights Watch, at least 500 civilians were killed by NATO bombing; the Yugoslavian government claimed that 2,000 civilians were killed.

"NATO repeatedly dropped cluster bombs into marketplaces, hospitals, and other civilian areas." (Cached)

Nu Libia  este cea care a ucis 2 milioane de irakieni, ci SUA.


Gaddafi doreste o comisie internationala care sa investigheze presupusele atrocitati atribuite regimului sau: (Tripoli calls for atrocities inquiry

Niciun comentariu: